Få hjälp med vattenskärning i Småland

Behöver du hjälp med vattenskärning i Småland? När det gäller vattenskärning Småland så vänd dig till Mekab. De är en mekanisk verkstad med många bra tjänster. Bland annat utför de arbeten inom:

  • Vattenskärning
  • Svetsning
  • Svarvning
  • Fräsning

Mekab kan jobba med både stora och små projekt samt att de kan göra små serier och stora serier.

I Småland kan du få vattenskärning

Via Mekab kan du få vattenskärning i Småland. De utgår från Nässjö, men har kunder i hela världen. När det gäller just vattenskärning så är detta en avancerad teknik som används för att skära genom olika material med hjälp av en kraftfull stråle av vatten. Denna metod har en hög precision samt att den även är effektiv och mångsidig.

Så fungerar det med vattenskärning

När man använder sig av vattenskärning så har man en högtryckspump för att skapa en stråle av vatten med extremt högt tryck. vattnet pressas av pumpen via smala munstycken eller justringar. Detta ger en koncentrerad stråle av vatten. Ska skäreffekten ökas så kan man blanda i det som kallas för abrasiva partiklar i vattenstrålen. Det kan då vara sand eller granatsand.

Strålen förs mot materialet och då sker skärningen genom två huvudsakliga mekanismer: erosion och snabbhet. Vattnet så att säga eroderar materialet. Det genom att den slår sönder bindningar samt bär bort små partiklar.

En stor fördel med vattenskärning är dess förmåga att skära genom nästan vilket material som helst, oavsett dess hårdhet eller tjocklek. Det innebär att denna metod går att använda på metaller, som stål och aluminium, kompositmaterial, sten, glas, keramik, gummi och även livsmedel.