När jag var i Frankrike på utbyte blev jag flera gånger bjuden på indisk mat av några indiska studenter som bodde i samma hus som mig. Många gånger var det olika typer av risrätter, dosa och diverse olika chutneys som stod på menyn. För några helger sen lagade A och jag indiskt hemma. Vi köpte en färdig currykryddblandning i Hötorgshallen för ynka 10 kr och lagade en väldigt god kycklingrätt. Till den åt vi även hemlagad gurkraita, tomatchutney och naan. Hur gott som helst!
Jag måste dock varna känsliga läsare – denna chutney är väldigt stark så byt ut habaneron mot en bit vanlig chili om du föredrar en mildare variant.
Het tomatchutney
6 st tomater
1 gul lök
1/2 habanero
1 vitlöksklyfta
1 msk svarta senapsfrön
1/2 tsk spiskummin
2 msk socker
salt & peppar
oljaHacka tomat, lök, vitlök och habanero fint och fräs alltsammans i lite olja i en kastrull på medelvärme tills tomaterna och löken mjuknat.
Tillsätt senapsfrö och spiskummin och låt chutneyn koka upp och puttra några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Låt svalna helt i kyl innan servering.

Jag funderade just igår på vad jag skulle kunna hitta på med en habanero. Detta blir perfekt mat nu när det börjar bli varmt ute!
Låter jätte spännande.
Mums älskar indisk mat och indiska smaker…:-)
Hej Anna, smarrigt perfekt till grillen!
/Kicki