Det här kanske inte ser ut som den typiska bruschettan men jag måste medge att den här faktiskt smakade lite bättre! Det måste bero på att körsbärstomaterna har ”grillats” i ugnen och inte bara hackats råa i mindre bitar. Tomaterna blev riktigt saftiga och söta vilket passade utmärkt till den färska basilikan, vitlöken, mozarellan och olivoljan! Snabbt och enkelt att fixa dessutom!
Bruschetta i ny tappning
Receptet är beräknat för 2 personer1 mindre portionsbröd (jag köpte ett grovt)
1/2 mozarella
10 basilikablad
12-14 körsbärstomater med kvisten kvar
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt & pepparVärm ugnen till 200°. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och pensla dem med lite olivolja. Ugnsstek tomaterna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Dela brödet på längden och pensla lite olivolja på insidan. Stek eller grilla brödet på hög värme så att det blir lite krispigt.
Dela vitlöksklyftan på mitten och gnugga den lätt mot brödet. Dela varje brödskiva i tre mindre portionsbitar.
Fördela ut mozarellan och basilikan jämnt över bröden. Toppa med de ugnsstekta tomaterna, lite olivolja samt salt och peppar.

Bruschetta i alla tappningar ar gott! 🙂
Verkade otroligt gott måste testas. Coop har ett mycket gott grovt bröd som heter Tor som jag tror skulle passa bra.
Bra blogg, återkommer gärna hit.
Kan tänka mig att det blev jättegott. Tomater får en sån god smak när de ugnsbakas. Snyggt blev det också!
Åh vad gott och spännande. Måste jag testa!!