Det här är en lyxig och god förrätt som med fördel även kan ätas som huvudrätt om den äts tillsammans med tillbehör som mättar (1/2 hummer per person ger ju inte så mycket mat). Detta var första gången jag åt hummer hemma och det var faktiskt inte alls så komplicerat som jag trodde. Vi köpte dock en färdigkokt hummer så köper du en färsk blir det naturligtvis lite mer att göra..
Vitlöksgratinerad hummer
Receptet är beräknat för 2 personer1 färdigkokt hummer
40g smör
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk persiljaVärm ugnen till 200°. Dela hummern på längden med en vass kniv (använd inte en kniv du är rädd om då hummerns skal är hårt). Se en bildserie över hur du delar hummern på bästa sätt här.
Rensa hummern och ta ut allt kött. Dela köttet grovt och lägg tillbaka det i skalet. Lägg hummern i en ugnsfast form.
Rör ihop smöret med pressade vitlöksklyftor och persilja. Fördela vitlökssmöret jämnt över hummerköttet. Gratinera hummern i över delen av ugnen i 10 minuter.

Oj oj oj vad gott det ser ut! Älskar gratinerad hummer men har aldrig testat med vitlök. Kan nästan känna doften rakt genom datorskärmen 🙂
Mums! Så smarrigt det ser ut! 🙂
Här har vi bakat istället för lagat mat :
http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
Trevlig Onsdag
Ser precis så gott ut som det är, mums!
Det här är bland det bästa jag vet! Sååå gott!
riktigt gott! 🙂
Låter gott har aldrig ätit hummer, Kanske ska prova
Vad fint det ser ut! Nu äter jag ju inte skaldjur, men det här ser så gott ut att jag blir sugen på att prova!
åh så lyxigt och gott det ser ut!
Det ser gått ut men var hittar jag hummern? Kan man fiska det själv eller? Säljs det i butik?
//Johan
Detta är otroligt enkelt å fantastiske gått å hummer kan man köpa på alla välsorterade matbutiker. 🙂