I ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på vapiano komponerade jag detta. En väldigt god pasta som känns lite lyxigare och passar därför bra en fredagskväll!
Pasta med salami, chili, ruccola, tomat, pinjenötter och vitt vin
Receptet är beräknat för 4 personer500g tagliatelle
200g skivad vitlökssalami
100g ruccola
2 tomater
1 chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
salt och peppar
pinjenötter
oljaKoka pastan enligt anvisningar. Skär salamin i strimlor, hacka chili och vitlök och gul lök fint och hacka tomaterna i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna. Fräs vitlök och chili i lite olja så att de mjuknar. Tillsätt löken och stek ytterligare någon minut. Tillsätt salamin och det vita vinet och låt allt fräsa ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar.
Häll av pastavattnet och tillsätt pastan i stekpannan. Vänd försiktigt ner ruccola och tomater. Servera direkt och toppa med pinjenötter.

Som vanligt så är dina bilder så otroligt fräscha och fina! Allt ser så väldans gott ut.
Hos mig, http://www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl’s nya kokbok Voluptuous Delights
Fantastiska smaker du har kombinerat. Jag älskar pasta och samtliga ingredienser i din rätt faller mig väl i smaken. Ska definitivt testas 🙂
Väcker sommarlängtan i mig.