Jag har faktiskt lite fler julrecept som jag borde lägga upp här men eftersom jag inte hunnit fota dem än får det bli ännu ett ”inte-juligt-recept”. Idag åker jag hem till Mamma och Pappa för lite julledigt och det ska bli riktigt skönt! Förra veckan kändes det som om alla här i Uppsala psykiskt tagit jullov och i brist på fantasi och ork att laga mat tillagade jag en wok på resterna i kylen och frysen. Det blev riktigt gott och passar alldeles utmärkt att frysa in och ha i matlåda!
Teriyakiwok
Receptet är beräknat för 4 personer300g kycklingfilé
200g frysta blandade wokgrönsaker
50g sockerärtor
1 morot (kan uteslutas)
1 gul lök (kan uteslutas)
1 burk teriyakisås (jag använde Santa Marias)
ca 200g äggnudlar
salt & peppar
oljaTillaga nudlarna enligt anvisningar.
Under tiden tärnar du kycklingfilén och hackar löken grovt. Skala moroten och skiva den tunt.
Stek kycklingen i lite olja i en varm wokpanna/stor stekpanna så att den blir genomstekt. Tillsätt grönsakerna och låt steka ytterligare någon minut.
Rör ner nästan all sås (men spara gärna lite till servering) och låt puttra tills dess att wokgrönsakerna är varma.
Vänd ner nudlarna precis innan servering. Toppa med resten av såsen och krydda med lite salt och peppar.

Åh så gott det här såg ut. Kunde jag tänka mig ikväll minus kycklingen.
Så gott det ser ut 🙂
MUMS så gott!
GOD JUL!!
God fortsättning!
Låter smaskigt nu när man har alldeles för mycket julmat i magen…:)
Älskar pasta! Ser fram emot fler goda pasta recept 🙂
God fortsättning!
Hej! Spana gärna in min blogg på http://wordsbyme.se Där hittar duinlägg om min jul, mina senaste shoppingfynd, lite låttips osv.. Ha en trevlig dag!
Gott gott gott. Nu blir jag sugen på Thaimat