Jag suger ut det sista av sommaren och bakade i förrgår fyra små minijordgubbspajer. Det kanske inte syns så tydligt på bilden men det är faktiskt tre nivåer av paj i denna lilla bakelse (eller paj). Mycket gott men ganska mäktigt. Det är nästan tillräckligt att dela på en av dessa pajer eftersom den är byggd på höjden. Fördelen är ju självklart att jordgubbsfyllningen kan bytas ut mot valfria bär, tex. hallon, blåbär, björnbär etc. Gillar du hellre vanlig pajdeg så går det naturligtvis lika bra att använda istället för skorpsmulor!
Trippeljordgubbspaj
Receptet är beräknat för 4 portionspajer500g frysta jordgubbar
1/2 citron
200g skorpsmulor
150g smör
1/2 dl + 1 msk vetemjöl
2 msk sockerVärm ugnen till 175°. Smält smöret i en mindre kastrull och krossa/mixa skorpor så att du får smulor.
Koka under tiden jordgubbarna i en kastrull så att de mjuknar. Mosa jordgubbarna efter som och tillsätt 1 msk mjöl när krämen kokar så att den tjocknar. Låt svalna och pressa i saften från citronen.
Blanda ihop det smälta smöret med resten av mjölet, sockret och skorpsmulorna.
Fördela 1/3 av degen i bottnen på portionsformarna. Fyll på med jordgubbskrämen och ytterligare ett lager deg. Avsluta med ett till lager jordgubbskräm och sedan slutligen deg. Spar gärna lite jordgubbskräm som du kan dekorera med.
Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. Låt svalna innan servering.

Tjusigt!
Jag älskar mina bakformar utan botten eftersom det går att göra snygga bakelser som håller formen när man tar ur dem 🙂
Gott!!!
Grattis till nomineringen!
Tack så mycket 🙂
Men du är ju grym. Fattar inte varför jag inte är här oftare 🙂