Toast skagen är ursprungligen Tore Wretmans ”uppfinning” och är idag en väldigt vanlig förrätt i det svenska köket. I helgen lyxade vi till det med toast skagen till förrätt och gissa om det inte smakade Mm, Mm, Mmm, Mmmm! Riktigt gott alltså och tillsammans med ett glas vitt vin är detta en utmärkt förrätt.
Toast skagen
Receptet är beräknat för 2 personer2 skivor formfranska
200g färska räkor
3/4 dl majonäs
1 1/2 dl yoghurt
1 knippe färsk dill
3 msk hackad gräslök
2 msk finhackad röd lök
1/4 citron
1 burk röd rom
pepparBlanda samman majonäs och yoghurt. Hacka dillen, gräslöken och löken fint och vänd ner det i majonäsyoghurten.
Krydda med peppar och citron och 1 msk rom. Vänd ner räkorna och låt röran stå och dra några minuter.
Rosta/stek brödskivorna så att de får lite färg. Lägg röran på brödet och garnera med ytterligare lite gräslök, rödlök, citron och rom. Enjoy!

Men vilken bild! Det ser helt fantastiskt gott ut och fräscht!
Hej, Emma! Tack för en underbar blog. Ovärderlig Svensk matinspiration för mig som bor i Kina. Nu har jag något roligt att laga var dag. 🙂
Tack!
Tack Erik! Det är roligt att höra att det finns läsare som uppskattar bloggen 🙂 Går det att få tag på svenska ingredienser? 🙂
Det är inte alltid det lättaste att få tag i Svenska ingredienser, det är sant. Nu bor jag som tur är ett stenkast ifrån IKEA och en Fransk bra matbuik, men ibland krävs det lite fantasi och förmåga att improvisera. 🙂
Så himla jättegott det ser ut! 🙂
Kanonbra bilder också !! 🙂