Det här receptet kommer från en gammal Coop Med Mera-tidning men finns även online på deras hemsida och är perfekt att servera som tilltugg eller som förrätt! Vi åt dessa i lördags och de var väldigt uppskattade!
Souvassnittar
Receptet ger ca: 12 snittar200g färskost
1/2 dl frysta lingon
1 tsk honung
1 msk riven pepparrot
1 krm svartpeppar
2 tunnbröd
150g rökt renstek eller hamburgerkött i tunna skivor
1 1/2 dl rucolasalladBlanda ost, lingon, honung, pepparrot och svartpeppar i en skål.
Bred oströran i ett jämnt lager på bröden och lägg köttskivor och rucola på 3/4 av varje tunnbröd (lämna sista biten tom så att oströran får fästa ihop brödet). Rulla ihop till en tät rulle.
Gör gärna snittarna några timmar före servering så att smakerna fördelas. Rulla in dem i plastfolie och lägg dem i kylen. Skär rullarna i cirka 1 1/2-2 centimeter tjocka skivor.

Jag brukar packa ner liknande saker som picknick när det efterfrågas här.
Så himla gott med dessa smakkombinationer!!! Tack för tipset!
Hittade precis hit, gillar din sida – mycket färg och rörelser!
Tack och vad roligt att du hittade hit! Du är så välkommen åter 🙂
Det här lät som en fräsch variant. kan tänka mig lingonen gav en fin brytning.
Det är förresten trevligt att du lagt till en bild av dig själv på bloggen. Kul att se vem som ligger bakom allt gott och alla fina bilder. Din blogg är verkligen fin.
Vi kan lova att souvassnittarna var goda. Det var vi som uppskattade dem i lördags kväll. Emmas mat är alltid god, vacker och inspirerande!
Lena o JO
Spännande med så olika smaker som lingon, pepparrot och salt kött.
Men borde det inte vara suovas (med ”uo” och inte ”ou”) i suovassnittar?
/Lapplänning
Recommeneded websites…
here are some references to web sites I always link to because we feel they will be worthwhile visiting…
The best website………
[…]here are some links to sites that we link to because we think they are worth visiting[…]………