Omg. Omg. OMG! Det är vad du kommer säga när du tagit en första tugga av denna rätt. Det är i alla fall vad Elinor och jag sade till varandra när vi lagade detta förra veckan. Vi köpte färska kantareller (eftersom vi inte plockat våra egna) och lagade till detta väldigt snabbt. Än en gång har vi här en snabblagad, enkel och hur gott maträtt som helst – även i matlåda!
Pasta med kyckling och kantareller
Receptet är beräknat för 4 portioner + någon/några matlådor (om det blir över ;))300g penne (eller annan pastasort)
500g kycklingfilé
500g kantareller
1-2 st schalottenlökar
5 dl matlagningsgrädde
1 kycklingbuljongtärning
1 dl vitt vin (går lika bra med matlagningsvin)
1 msk persilja
olja
pepparKoka pastan enligt anvisningarna och skär kycklingfiléerna i mindre bitar efter egen smak (kuber, strimlor, etc.).
Bryn kycklingen i lite olja i en större gryta så att den får färg och nästan är genomstekt. Hacka under tiden schalottenlöken fint och kantarellerna grovt. Tillsätt detta med kycklingen och låt fräsa någon minut.
Tillsätt grädden och vinet och låt allt koka upp. Krydda med buljongtärningen, persilja och peppar.
När pastan är klar, häll av vattnet och rör ner den i såsen. Servera direkt tillsammans med en grönsallad!

Gotte! 😀
Bara massa gott i! 🙂
Elegant, stilfullt & säkert gott!
[…] This post was mentioned on Twitter by Gastromaniac , Emma Mård. Emma Mård said: Från bloggen: pasta med kyckling och kantareller http://bit.ly/a3mqsv #food #mat #recept […]
Emma har gjort det igen!
Nice recept du hade där =) Testa att byta ut persiljan med färsk dragon eller alternativt färsk basilika =) Hur gott som helst! =)
De va jättegott, tack.