Igår kväll var jag sugen på något sött men eftersom jag var själv hemma hade jag ingen lust att baka en stor paj eller kladdkaka. Istället plockade jag lite rödavinbär från trädgården, vispade lite vaniljsås och gjorde lite crunch i ugnen. Snabbt, gott och enkelt. Självklart kan vilka bär som helst användas (efter egen smak) och det går nog bra med sylt också om du inte har några bär hemma. Har du inte färdig vaniljsås hemma, använd vaniljkräm eller vanilj/naturell yoghurt istället!
Rödvinbärskompott
Receptet är beräknat för 4 personer4 dl röda vinbär (eller andra bär)
2 dl vaniljsås, ovispad
100g smör
1/2 dl socker
3 1/2 dl glutenfri mjölmix (eller vanligt mjöl)Sätt ugnen på 200°. Tärna smöret och lägg det i en bunke. Blanda i sockret och mjölet och arbeta snabbt ihop en smuldeg. Häll smuldegen på ett bakplåtspapper eller i en ugnsfast form. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
Mosa under tiden bären och fördela dem jämnt mellan fyra glas/skålar. Vispa vaniljsåsen och häll den över bärkompotten. Toppa med den avsvalnade ”crunchen” och något bär. Servera direkt!

Åh, detta recept bokmärker jag utan att blinka. Tack för tips!
Ser gott ut =)