Färskost är en favorit hos mig. Gott på både kex, smörgåsar eller som fyllning i mat. I förrgår åt vi lite tapas här hemma och då passade jag på att prova att göra en egen färskost efter ett recept i en tidning. Resultatet blev riktigt bra och i framtiden kommer jag nog inte köpa dyr färskost utan istället göra den själv. Det är enkelt, billigt och supergott!
färskost med vitlök och persilja
ca 250ml250ml kesella 10% (naturell)
1 vitlöksklyfta
1 knippe färsk persiljaHäll kesellan i ett kaffefilter och låt det stå så i kylen ett dygn så att vätskan droppar bort.
Häll kesellan i en skål och pressa i vitlöksklyftan. Hacka persiljan och rör ihop allt så att smakerna blandas. Låt stå svalt minst en timme innan servering.

Det var ett tag sedan jag var här och besökte din sida. Tycker att du har fått det jättefint.
Oh, så himla gott. Fräscha bilder!
Det har jag aldrig testat att göra men det verkar ju enkelt!
Tack för det tipset! Jag har just gett bort min kaffetratt, får kanske sno tillbaka den:)
Ser supergott ut 🙂
Tack för ett bra tips! Bokmärker och lagar vid tillfälle.