Sist jag var hemma och hälsade på mamma och pappa bakade vi pitabröd och gjorde egna kycklingbiffar. Kycklingbiffar är riktigt gott och jag ska verkligen börja laga det oftare! Jag har gjort det en gång tidigare och därför blir detta en favorit i repris fast med nya tillbehör. Har du inte provat det tidigare tycker jag verkligen att du skall provlaga detta – du blir inte besviken.
Om en vecka befinner jag mig på Cran Canaria tillsammans med Anders. Det ska bli såå skönt och jag ser verkligen fram emot en lugn vecka med god mat, sol och bad!
Kycklingbiffar i pitabröd
10 biffar
10 st pitabröd
1 kg kycklingfilé, färsk eller tinad
1 dl ströbröd (vanligt eller glutenfritt)
2 st vitlöksklyftor
3 tsk timjan
2 krm peppar
2 krm salt
+ sallad, tomat, gurka och vitlökssås
Mixa kycklingfiléerna i en mixer eller i en köttkvarn. Blanda kycklingfärsen tillsammans med kryddor, pressad vitlök och ströbröd i en skål.
Forma färsen till biffar. Stek biffarna i lite olja i några minuter på varje sida tills dess att köttet är vitt.
Servera direkt i nybakade pitabröd med sallad och sås!

OJ så gott! Det där skulle jag inte tacka nej till! 😉 Ha det jätte bra! Kram Daniella – BakeCake
Vilken lyx med egna kycklingbiffar i hembakade pitabröd. Det låter verkligen som god sommarmat. Jag lägger det på minnet inför den härliga säsongen som börjar nu.
Hälsningar från fröken Dill
Håller med Fröken Dill om att det här låter som finfin sommarmat. Något för grillen, gott!