Den här rätten bjöds vi på i helgen. Jag som inte är överförtjust i lax tyckte att detta faktiskt var väldigt gott. Kanske beror det på det goda ”täcket” som läggs över laxen. Gillar du extra sås till gör gärna en citronaioli att servera till!
Fiskhandlarsonens överbakade laxfilé
4 personer
600g laxfilé
2 dl riven västerbottenost
1 1/2 dl hackade räkor från burk i lake
1 dl crème fraîche
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
100g skagenröra
25g röd stenbitsrom
Salt och peppar
Sätt ugnen på 200°. Dela laxen i 4 bitar och placera dem på ett ugnsfast fat. Salta lätt
Rör ihop alla ingredienser till överbakningen och bred fyllningen på laxfiléerna. Baka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera med dillkokt potatis och baconlindad sparris.

Åh, det här skulle jag garanterat gilla! Gud vad gott det verkade 🙂
Åh, ge mig en tallrik!! Överbakad lax, sååå gott! Det ser helt otroligt gott ut!!
Så gott det ser ut! Vilken fin blogg du har 🙂
Har du tid så kika gärna förbi min nya MATBLOGG
http://min-matblogg.blogspot.com/
Jag gjorde det här receptet för ett tag sen.
Succé!
Det var så otroligt gott, jag frös in hälften då vi bara var två som åt, och sen åt jag det till lunch igår och oj oj oj vad gott det var.
Det här kommer definitivt hamna i min repertoar!