Coleslaw är ett bra tillbehör som passar till det mesta i grillväg när det gäller kött och nu när sommaren närmar sig och alla plockar fram grillen är detta det ultimata tillbehöret till härliga grillmiddagar.
Coleslaw
4 personer
600g vitkål
3 morötter
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
3-4 dl crème fraîche
1/2 dl majonäs
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
Riv morötter på rivjärn och hyvla vitkålen med en osthyvel. Hacka löken fint och blanda allt i en stor skål.
Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt alla andra ingredienser. Salta och peppra efter egen smak.
OBS!! Låt gärna coleslawen stå och dra åt sig alla smaker i ett dygn.

Håller med om att coleslaw passar perfekt till grillat. Nästa gång vi gör hamburgare ska jag nog göra en sats!
Ummmmm så gott det ser ut 🙂 det här skall jag genast göra en sats av ! Jättegott till mycket, kött, korv, bas i en sallad, till baugetter, mmmmm sen går den att förvara någon dag i kylen också. Tack Emma för härliga recept 🙂 Ha en trevlig kväll !!
oooh, coleslaw… det är så gott att det icke finns ord.
Smarrigt med coleslaw! Vitlöksbröden såg väldans goda ut de också! Kram Anna
sa smaskigt, har aldrig provat att gora den hemma sa jag skriver tacksamt upp receptet och ska se till att prova det vid nasta tillfalle:))
Underbart recept! Mycket morötter och med vitlök precis som det skall vara… Många andra har en traditionell variant utan morötter elller med bara någon enstaka. Har dessutom bara sett ett recept med vitlök i då jag googlat – Leila Lindholms.
//OSS
[…] på länkarna om ni vill se bilderna. Coleslaw Ridderheims kronärtskockor Broccoli och blomkål SAAAAAAAAAAAAAALT lakrits Stora köttbitar, […]