Sitter du och funderar på vad du skall ha till middag en fredags- eller lördagskväll så kommer här ett hett tips. Inte hett i den mening att maträtten är stark utan snarare att den är väldigt omtyckt och smakar väldigt bra (såvida du gillar skaldjur)!
I just denna version använde vi ingredienser som fanns hemma. Har du andra skaldjur än dessa eller vill komplettera med egna favoriter så gör det. Drick gärna något gott vitt vin till och servera gärna en bit baguette till (så man kan fånga upp all god sås).
Linguine med skaldjur i tomat- och vitvinssås
4 personer
250g linguine (alt. glutenfri spaghetti)
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 röd chili
3 dl vitt vin
2 burkar krossade tomater
räkor efter eget behag
225g musslor
100g bläckfiskringar
2 msk persilja
salt och peppar
smör
Koka pastan enligt anvisningar. Hacka lök, vitlök och chili fint. Bryn detta i lite smör i en stekpanna. Tillsätt vinet och låt allt koka upp. Låt småputtra 2-3 minuter.
Tillsätt krossade tomater, skaldjur och persilja. Krydda med salt och peppar efter egen smak. Koka ytterligare 2-3 minuter. Vänd ner pastan i såsen och servera direkt.

Mums, vad gott detta ser ut. Alltid kul med nya pastarecept!
Hej Emma!
Skoj att du tittade in hos mig i min lilla matblogg. Är ju precis i startgroparna med det upplägget och wp och har en himla massa recept att flytta över från den gamla sidan..men skam den som ger sig!
Din sida är verkligen helt suveränt bra..och sååå fina bilder! Anar du en liten avundssjuka från mitt håll så stämmer det exakt! 😉
Nu ska jag titta runt lite mer här inne och snoka redan på några recept inför kommande vecka!
Kramar från Camilla i Motala
sv; ja tacos är grejer det, haha (:
Hjälp vad gott det ser ut! Fullkomligt älskar kombinationen pasta och skaldjur! Din blogg är förövrigt väldigt fin och inspirerande =)