Idag blev jag grymt sugen på att göra en råkostsallad. Sagt och gjort! Är du, liksom jag, dålig på att äta sallad till lunchen eller middagen? Då är detta den perfekta lösningen. En råkostsallad kan lagas en gång i veckan för den håller sig bra i kylen, den blir till och med godare med tiden eftersom den hinner dra åt sig alla smaker. Nu gjorde jag salladen en onsdag men i framtiden kommer jag nog göra den på söndagar. På så vis är den färdig att ätas på måndagen och räcker hela veckan!
Råkostsallad 1 stor bunke 800g vitkål Riv vitkålen med en osthyvel och morötterna på ett rivjärn. Hacka löken och grukan fint och strimla paprikan tunt. Blanda alla grönsaker i en stor skål och pressa ihop salladen med hjälp av händerna. Blanda olja, vatten, vinäger och gurkspad. Häll lagen över salladen och blanda väl. Krydda med salt och peppar. Salladen håller sig flera dagar i kylskåp. Gör gärna salladen en dag innan den skall ätas så den hinner dra åt sig all smak. |

Perfekt! Kul med en ny variant att prova, råkostsallad har verkligen blivit vår grej:)
Vitkålssallad är så himla gott, det ser riktigt gott ut. Kanske skulla man ta och slänga ihop en laddning? 🙂
Mmm….gillar råkostsallad!! Perfekt att göra stora satser direkt!! Annars är ju sallad svårt att hålla fräsht så länge. Tar till mig tipset!!
råkostsallad i alla former är grymt gott!
Nej den salladen gick inte hem,löken gjorde det.
Allt gick i Återvinningen,höll på att bli dräpt av frugan.
Det var tråkigt! Det är min favorit men man har ju olika smak 🙂
Denna ska jag göra idag!