Gårdagens middag blev helstekt torrkryddad fläskytterfilé serverad tillsammans med en härlig grönsallad. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så gott som det faktiskt blev. För det första trodde jag att köttet skulle bli lite torrt och inte hunnit ta smak av kryddorna – men resultatet blev tvärt om!
En god sallad gjord på ruccola, salladshuvud, körsbärstomater, rödlök, gul paprika och fetaost passar utmärkt som tillbehör. Vill man ha mer ”matiga” tillbehör kan man antingen blanda i bulgur eller pasta i salladen eller servera potatis till.
Köttet blev riktigt mört och det antar jag beror på att jag efterstekte köttet i ugnen. Med en ugnstermometer är det mycket enkelt att få perfekt innertemperatur så att köttet blir precis som man själv gillar det. När det gäller fläsk skall ju temperaturen dock bli 68° så att det är helt genomstekt (att köttet ser lite rosa ut beror på ljusinställningarna på kameran).
Kryddstekt fläskytterfilé 4 personer 600g fläskytterfilé Sätt ugnen på 150°. Putsa filén och dela den i två bitar. Mortla alla kryddor så att du får en slät kyddblandning. Fördela detta över köttet, se till att kryddblandningen fördelas jämnt över alla sidor! Hetta upp en stekpanna. Stek köttbitarna en i taget i lite smör så att de får färg. Lägg över köttbitarna i en ugnsfast form och sätt in en termometer i den tjockaste biten. Tillaga köttet i mitten av ugnen tills dess att innertemperaturen blivit 68°. |

Ser fantastiskt saftigt och gott ut!!
Det där såg riktigt gott ut. Oftast är en god sallad det godaste till en bit kött.
Vad jag blev sugen på kotlettrad, den såg jättegod ut!
Det är ju så otroligt gott att köra benfri kotlett i ugnen. Din ser verkligen saftig och god ut.
Det ser fantastiskt gott och saftigt ut
Va roligt att du vill vara med och tävla hos mig.
Vilken fin blogg du har, jag lägger in den i min länklista, hoppas att det är okej.
/Nina
Den här maten är precis i min smak! Jättegott!
Den ser verkligen helt perfekt ut! Så gott.
Det blev succé. Väldigt saftig och god. Toppen gott!
Oj , så saftigt och supergott! Tack!
bra recept! vad var de för ca tid i ugn? och hur många gram var köttet på?
Varan måste ju ha sås till! Ser fint ut i övrigt.
Hej på dig