Igår livade vi upp vardagen med lite tjejfika. Jag fick hjälp i köket av C som hjälpte mig baka dessa brownies. Jag har aldrig tidigare ätit brownies så jag var lite osäker på hur de skulle bli jämfört med en kladdkaka. Bakpulvret är ju en skillnad mellan recepten och det gör att browniesen jäser upp lite och blir mer som en chokladkaka/muffin i konsistensen. Den blev god är är väldigt enkel att göra, dessutom kan den varieras på hur många olika sätt som helst!
Brownies med valnötter 12 st bitar 2,4 dl vetemjöl (ca 150g) Sätt ugnen på 180°. Klä en ugnsform, ca 20x20cm, med bakplåtspapper. Blanda mjöl och bakpulver i en mindre skål. Smält smöret och chokladen över ett vattenbad. När allting smält, dra av chokladen från värmen och låt svalna något. Hacka under tiden valnötterna grovt. Rör ner vaniljsockret i chokladblandningen. Vispa därefter ner ett ägg i taget i chokladen. Häll chokladsmeten i en stor skål och vänd ner mjölet försiktigt. Rör i valnötterna när mjölet är blandat med chokladen. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt browniesen svalna minst en timme innan du skär upp den i bitar. |

Mumsigt värre 🙂 Ville bara säga att du har en jätte snygg och fräsch blogg med mycket fina foton!
Mvh R.W
Vad gott det ser ut! Jag älskar brownies, och det ser ut som att du verkligen fått till en härlig konsistens!
C intygar att de blev mycket goda (även om jag är lite jävig eftersom jag hade ett finger med i spelet).
Vi använde ju blockchoklad, så de blir nog lite mörkare om man använder t ex choklad med 70% kakaohalt.
Delicious!!! will translate the recipe to give it a try!
Mmm, allt med choklad är ju bara såå gott!
I looove brownies. Finns det en godare kaka?! Och de ska helt klart innehålla valnötter. Mums!
Ser ju farligt goda ut…mums!