Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

Snabblagad salsa

Jag tror vet att det är många av er som kommer att äta tacos imorgon kväll eller på lördag. Varför lagar ni inte en egen salsa istället för att köpa en färdig på burk? Det här är ett väldigt enkelt recept med bara fyra ingredienser och kort tillagningstid. På ett vipps har du lagat din egna salsa, efter egna önskemål, istället för att köpa en färdig salsa på burk. Den här smakar kanske inte exakt som Santa Marias standardiserade slasa, men hemmalagat är oftast lite godare i sig – eftersom du lagat det med kärlek och eftersom det inte innehåller massvis med konstiga ämnen som varken du eller jag vet vad de innebär.

Snabblagad salsa
4 personer

1 stor tomat
1 röd paprika
1 röd lök
1-2 röd chilipeppar (jag har 1 men använd 2 för riktigt stark salsa)
olivolja
salt

Sätt ugnen på 250° grill. Dela paprikan på mitten och lägg den med skalet uppåt i en ugnsfast form.

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner tomaten i det kokande vattnet och låt den ligga kvar i ca 30 sek eller tills dess att skalet krullar ihop sig. Ta upp tomaten och ta bort skalet. Hacka tomaten fint.

Häll bort vattnet från kastrullen och sänk värmen på plattan till låg värme. Hacka rödlöken fint och bryn denna i lite olja i kastrullen. Löken skall bli lite genomskinlig, inte bränd. Dela chilipepparen på längden och ta bort fröna. Hacka den därefter fint. Tillsätt chilin i kastrullen och låt den sjuda tillsammans med löken.

Sätt in paprikan överst i ugnen och låt dem grillas i 6-7 minuter eller tills dess att skalet svartnat. Ta ut paprikorna och låt dem svalna i en påse innan du tar bort skalet. Hacka paprikaköttet fint och tillsätt hackad paprika och tomat i lök- och chiliblandningen. Låt allt koka samman 10 minuter. Mosa eventuellt stora bitar med en gaffel. Krydda med salt.


Förvara salsan i en burk med tätslutande lock. Tillaga den gärna redan en dag innan så att smakerna hinner gotta ihop sig innan det är dags att äta.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

6 personer har kommenterat inlägget Snabblagad salsa

Lämna gärna en kommentar!