Jag har nyss upptäckt hur enkelt det är att själv göra mandelmassa (nu behöver jag aldrig mer köpa mandelmassa i butik). Tre ingredienser och 20 minuter är det enda som behövs, sedan har man en bra grund för godis eller annat bakande.
Beskvier har ju en botten av mandel så i veckan skall jag nog ta mig an och prova att baka en version av dessa små tefat. Ett plus i kanten är ju att beskiver är glutenfria så då kan mamma även provsmaka!
Mandelmassa ca 400g 200g + 1-2 dl strösocker Koka upp 6 dl vatten i en kastrull. Lägg i mandlarna i det kokande vattnet och låt dem ligga kvar två minuter. Häll av vattnet och skala mandlarna. Lägg 200g socker och de skalade mandlarna i en hushållsapparat (har du en liten apparat kan det vara en god idé att ta hälften av sockret och mandlarna först – så att du gör om följande process två gånger). Låt allt blandas väl och låt maskinen köra på i 5-6 minuter så att massan hinner bli helt slät och varm. Häll över mandel och sockerblandningen i en skål. Rör ner äggvitan och 1-2 dl socker (beroende på hur tunn mandelmassan är). Rulla gärna in mandelmassan i plastfolie och lägg i kylen tills det är dags för användning. |

bra tips. hemmagjort är ju både billigare och godare också 🙂
du får ha en bra vecka!
Tack för tipset, så enkelt det verkar vara
Åh, grymt, ännu en lätt gör-det-själv-grej! Jag själv är steninne på majonnäs just nu och alla sånna där röror och baguettesallader som är dyra och innehåller tusen tillsatser. Way to go, tack för en fin blogg!
Halloj. Ja, visst är hemgjord mandelmassa godast! Jag gör hemgjord mandelmassa till semlorna (som jag också bakar själv, mjuka fluffiga goda bullar..), så otroligt mycket godare än köpt, och så får man en stor klick också, hihi! 🙂 Mm, biskvier är gott, det har jag fått några beställningar på!
Egen mandelmassa i semlor, det är lyxigt det 🙂 Gott!
Jag trodde inte att det var så här enkelt! Jättebra tips!
Superbra tips!
Jag la upp det i min blogg när jag skrev recept på semlebullar. Hoppas att det är okej, jag har länkat till dig.
Vill du att jag tar bort det så är det bara att säga till så gör jag det. 🙂
Tack! Det är helt ok, så länge du har länkat till mig är det ok! Jag har faktiskt inte ätit någon semla än men det börjar väl bli dags för det..
åh detta ska jag prova och göra då jag ska göra semla tårta.får se om de blir lyckat.
Jag ska nog baka lite semlor snart jag med och då blir det till att göra detta igen!