Ny vecka innebär nya matlådor. Igår gjorde jag en lite annorlunda korvstroganoff som jag serverade tillsammans med det klassiska tillbehöret – ris. Den här stroganoffen är inte jättestark så gillar du kryddad mat kan du antingen öka mängden sambal eller hacka en till två stycken röda chilis fint och steka dem tillsammans med löken.
Korvstroganoff med sambal oelek 6-8 portioner 800g falukorv Hacka den gula och röda löken fint. Bryn löken i en gryta på låg värme tills den börjar bli lite genomskinlig. Skär medan korven i mindre kuber. Lägg löken åt sidan och höj värmen. Stek korven några minuter tills den fått lite färg. Tillsätt löken och mjölet och låt allt blandas. Rör ner mjölken och de krossade tomaterna i grytan och låt allt koka samman. Krydda med sambal oelek, grönsaksbuljongtärning, persilja och peppar. Låt småkoka ytterligare några minuter. Servera tillsammans med ris och grönsallad. |

Åhhhh det där såg ”vardagsgott” ut 🙂 Det skall jag ta med mig till jobbet för jag har fått ett ”mat-kejdebrev” !! Det skall vara något gott, snabbt och gärna något man kan receptet utantill på… det var ju det här 🙂 I helgen skall vi lyxa lite utifall du kommer 🙂 Många kramizar och tack för en fin matblogg !
blev hungrig nu
Hej jag undrar varför det används buljongtärning i nästan alla recept jag ser,alltså inte bara i ditt, det finns ju så många goda buljonger på pulver tex, Renee Voltaire, som inte innehåller en massa skit. mvh Mikael