Flera gånger har mina Indiska vänner som jag lärt känna här i Frankrike bjudit mig på många olika traditionella indiska rätter. Av alla dem jag ätit (mestadels risrätter) är min favorit något som kallas dosa. I Indien äts dosa vanligen till frukost eller innan en risrätt.
Som ni ser på bilden liknar dosa våra svenska pannkakor, men en viktig skillnad är att dosa innehåller chili. Som allt annat i den Indiska matlagningen är kryddor viktiga. Den äts med händerna nygräddad, tillsammans med olika chutneys, exempelvis lök eller tomat.
Så fort jag kommer hem till Sverige skall jag försöka lägga upp mina egna recept på dosa, lökchutney och tomatchutney. Jag ser fram emot att bjuda på detta hemma eftersom det skiljer sig lite från det svenska köket, både när det gäller smaker och hur man äter. Jag måste medge att det till en början kändes lite jobbigt att äta med händerna, men man vänjer sig!

Tack för din kommentar!:)
Vad skall du göra i Uppsala då? : )
Recept på dosa ser jag fram emot! Min systers pojkvän är från Indien och har bott här i ett år nu, så det vore kul att kunna bjuda honom på något han känner igen. 🙂
Vad roligt! Jag skall försöka göra mitt bästa och hoppas att resultatet liknar det indiska! 🙂
Detta blir det definitivt nästa gång vi äter indiskt. J får säga vad han vill om ”pannkaksmat” (inte riktig mat tycker han..).
Hälsar fröken Dill
Det låter spännande. Tänker på etiopier, de äter också med händerna och tar upp maten med ett traditionellt bröd.
PS Borde skrivit högerhanden. Den vänstra är oren.
Vad gott det ser ut!
Välkommen tillbaka till Sverige, och lycka till med fortsättningen i Uppsala,
önskar Lisa i Lund