WOW, det här måste vara bland det starkaste jag någonsin ätit, om jag bortser från den där förbaskade tabascopizzan i Venedig, men gott blev det! Jag använde två stycken riktigt starka chili men i receptet nedan skriver jag bara en eftersom woken blev riktigt stark (fick blanda ut med lite crème fraîche)..
Suget efter wok kom igår så jag var tvungen att handlade lite soja och grönsaker på väg hem från skolan. Idag blev det biffwok till lunch, och det är definitivt inte sista gången. Jag måste försöka komma ihåg att woka mer för det är ju både enkelt och inte så tidskrävande. Inte heller behövs det speciellt mycket för att resultatet skall bli gott. Med nudlar, grönsaker och kyckling eller biff samt soja lagar du snabbt en god lunch eller middag.
Enkel superstark biffwok
Beräknat för: 4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
Passar bra tillsammans med: crème fraîche, sweet chili
Ingredienser:
500g lövbiff
200g äggnudlar
1 st purjolök
1 st grön chili (jag hade två väldigt starka)
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
1 st citron
4 msk soja
olja
salt och peppar
➊ Koka nudlarna enligt anvisningar.
➋ Skiva purjolöken och paprikan i tunna skivor och hacka chili och vitlök fint. Skär lövbiffen i tunna strimlor.
➌ Hetta upp en stek- eller wokpanna. Fräs köttet i lite olja tills det fått en stekyta. Sänk värmen lite och tillsätt chili och vitlök. Låt steka ihop.
➍ Precis innan servering. Tillsätt purjolök och paprika i i pannan och smaka av med pressad citron och soja. Krydda med salt och peppar.
➎ Vänd ner nudlarna i woken och servera direkt.

Hej! Härligt med matinspiration!
Ha en fortsatt trevlig vecka!
Tack för din kommentar och att du gillar Emmas Kök. Det är alltid roligt att höra från nya läsare!
riktigt trevlig och härlig blogg med inspiration =)
Du tar verkligen jättefina bilder! Biffwoken ser väldigt god ut! / Karin
Ååh, så gott! Wok är verkligen hur smarrigt som helst, jag fick en liten spark i baken nu så snart blir det asiatiskt även i mitt kök 🙂
Hot är gott!
Tycker att du har en superfin blogg.
Kram
Lina
uperstarkt får mig att tänka på senaste thailandsresan, HURV…det var det absolut starkaste jag har ätit. Det gick inte att äta..en glasnudelsallad.
Din rätt ser kanongod ut!
Mums vad gott!
Jag älskar chili men inte för stark förstås!
Ha en bra vecka/Karin