Jag gillar verkligen ost och skulle nog kunna äta det till allt om jag kunde. I somras åt jag en fantastiskt god sallad på Wayne’s Coffee där de hade marinerat mozzarellaskivor för att sedan lägga i salladen. Självklart ville jag återskapa detta eftersom det var så friskt, gott och nytt för mig. Chili och citron är två smaker som passar bra tillsammans, det syrliga och hettan möter upp varandra bra och detta är också vad jag använt mig av i min marinad.
Vad skall man då med marinerad mozzarella till? Jo, det passar bra att ha i en god sallad, på en smörgås, som tilltugg eller till buffén.
Citron- och chilimarinerad mozzarella
Beräknat för: 4 st personer
Tillagningstid: 15 minuter + minst 1 timmes marinerande
Passar bra tillsammans med: sallad, smörgås, buffémat
Ingredienser:
2 st mozzarella á 125g
1 st röd chili
1 tsk basilika
1/2 st citron
1 tsk olivolja
salt och peppar
➊ Skär osten i tunna skivor och lägg i en skål.
➋ Hacka chilin fint och blanda med olja och basilika. Pressa i citronsaften och krydda med salt och peppar.
➌ Häll marinaden över osten och låt marinera minst 1 timme.

Mumsigt!
SV: Ja, rödvin är en riktig smakhöjare! dessutom luktar det så fruktansvärt gott när man lagar maten 🙂
Det där ser verkligen jättegott ut! Älskar mozzarella!
Enkelt och gott, precis min melodi!
Så gott det ser ut, bilden är riktigt läskande 🙂
det ser riktigt gott ut, jag älskar mozzarella och inlagd mozzarella, ännu bättre!! 🙂
Jag älska också ost och brukar tycka att mozzarella är lite för mesig i smaken, men här får den ju lite boost. Ser onekligen gott ut!
Vilka fina bilder du har på bloggen. Ser jättegott ut!