Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

A taste of Paris..

Triumfbågen dagtidChamps-Élysées kvällstid

Paris var fantastiskt, som alltid. Så mycket att göra, så lite tid. På ett sätt är det skönt att jag redan klarat av de flesta turistattraktionerna för nu när jag besöker Paris kan jag njuta av att bara vara i Paris. Att strosa omkring, äta gott och framförallt titta i alla skyltfönster – hos både bagerier och modehus – är väldigt skönt när man ser alla turister som åker på alla bussar hit och dit. Triumfbågen besökte vi en kväll, för att blicka ut över Paris mitt. Det är häftigt att se Champs-Élysées kvällstid, med all trafik och alla ljus. Eiffeltornet är också fantastiskt fint att titta på när ljusshowen är igång.

Crêpe

Crêps är ju lite av en fransk specialité. På menyerna finns oändligt många variationer så det är svårt att nöja sig med bara en. Banan, choklad och glass är dock en svårslagen kombination och naturligtvis smakade det fantastiskt!

Versaille

En dag åkte vi till Versailles eftersom  ingen av oss hade varit dit tidigare. RER-tåget går från centrala Paris till Versaille ofta och det är inte jättedyrt. Är man i Paris bör man verkligen åka dit eftersom det finns så mycket historia att hämta och omgivningen är så vacker. Allt är verkligen stort och för att hinna med allt och slippa alla köer bör man vara tidigt ute.

Versaille

Vyn över parken i Versailles. Helt otroligt hur de kunde bygga så fint och precist utan alla hjälpmedel som vi idag har.

Grön bil någonstans i ParisSvart bil någon annan stans i ParisKlassisk fransk middagBen & Jerry's

Middag i Paris, en köttbit, ratatouille och pommes frites är en väldigt vanlig rätt här i Frankrike. Det är svårt att hitta ”vanlig” potatis att koka även i matbutiker då potatisen är märkt pommes frites potatis. Till efterrätt bjöds det på Ben & Jerry’s glass, närmare bestämt Mango Berry Swirl och Chocolate Macadamia.

En ros

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

7 personer har kommenterat inlägget A taste of Paris..

Lämna gärna en kommentar!