
En god hemmalagad hamburgare är det inte många som tackar nej till. Efter en dag i solen passar det perfekt att tända grillen, röra ihop köttfärsen, skiva lite grönsallad och njuta av sommarkvällen.

Receptet är beräknat för 8 st hamburgare
INGREDIENSER
Hamburgare:
ca 800 g köttfärs
2 krm svartpeppar
2 msk bbq-sås
2 krm paprikapulver
Tillbehör:
8 st hamburgerbröd
2 st tomater
2 st rödlökar
8 st salladsblad, ex. isberg
ev. skivad gurka
Tomatröra:
200 g philadelphiaost, naturell
ca 100 g soltorkade tomater
1 tsk olja
1 krm paprikapulver
Gurkdressing:
1 dl gräddfil
1/2 dl smörgåsgurka
1 krm örtsalt
svartpeppar
TILLAGNING
- Blanda köttfärsen med bbq-sås, paprikapulver och svartpeppar. Forma färsen till 8 burgare, ca 1-1 1/2 cm höga. Ställ i kyl.
- Hacka saltgurkan fint och blanda tillsammans med gräddfilen. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Låt stå svalt.
- Hacka soltorkade tomater fint eller mixa dem i en mixer. Rör ner tomaterna i philadelphiaosten och krydda med paprikakrydda och lite olja.
- Skölj och skiva tomater, gurka och lök. Skölj salladsbladen och riv i stora bitar.
- Grilla eller stek hamburgarna, ca 3-4 minuter på varje sida.
Servera tillsammans med en sidosallad eller pommes frittes. |
Vilken härlig MAT- Blogg!! =) Har lagt till den i favoriter så jag bara kan klicka upp den nån dag när fantasin på mat inte är den bästa, dvs ganska ofta!
Ha det gott!
Ser fram emot sommaren, skall verkligen prova att laga dessa – ser fantastiskt gott ut 🙂