Denna cheese cake åt jag för första gången för några år sedan. Jag tycker den är mycket godare än amerikanske cheese cakes som oftast görs på kesella och skall tillagas i ugn. Denna får en mer glasslikande konsistens vilket passar perfekt efter en god måltid eller till fikat en varm sommardag. Nackdelen är ju förståss att denna skall stå i frysen till den stelnar, vilket tar ett tag. Vill man bjuda på denna kaka får man ha lite framförhållning.
Andra bär än lingon går naturligtvis lika bra att använda. Hallon, blåbär etc. smakar lika gott. Det är också gott att bara göra en naturell cheese cake och servera en varm bärsås till vid sidan om.
Receptet är beräknat för 1 kaka
INGREDIENSER 6 st digestive kex, fullkorn TILLAGNING
Denna cheese cake är god att äta som den är eller tillsamman med lite kolasås. |

OH! Jag har en burk med lingon i frysen från förra året. Har länge funderat på på om jag ska orka koka lite sylt.. men nu VET jag vad jag ska göra istället =) gott!
Du är veckans blogg 🙂 Så fortsätta updatera dina goda recept 🙂
javisst kan vi göra det, trodde inte att du va på hemmaplan? Jag går nästan dagligen (bortsätt från när de ä sånt här skitväder) så det är bara hojta till 🙂
Hej hej!
Ser jättegott ut det här,men jag undrar om jag kan använda mariekex i stället för digestive och hur många mariekex behövs då?
Det går säkerligen bra att använda mariekex också, men jag har själv aldrig provat det. Det är svårt att avgöra antal, jag skulle ta motsvarande vikt som digestivekexen, eller minst ett helt paket mariekex.