
Lemon curd, eller citronkräm, är supergott att ha till en rostad smörgås med lite ost på. Den passar också utmärkt till nybakade scones eller i bakverk såsom tårtor eller pajer. Varför inte göra en citronpaj med maräng och bjuda släkt och vänner på?







Inspiration från Leila Lindholm
Receptet är beräknat för ca 500 ml
INGREDIENSER
3 st citroner
1 1/2 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 st ägg
2 st äggulor
TILLAGNING
- Tvätta citronerna noga och riv skalet mellangrovt.
- Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, citronskal, strösocker och smör. Sila därefter vätskan till en skål.
- Blanda Maizena med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
- Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan. Häll tillbaka vätskan i en kastrull och sjud tills krämen tjocknar (ca 85°).
- Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.
Hållbar i kyl i ca 1-2 veckor. |
Hej Emma!
Den här krämen är verkligen fräsch och riktigt supergod!
Awesome blog..
I can train myself with some delicious cusine.
Awesome blog..
I can learn some cool Swedish cusine