Spaghetti med ost- och skinksås





Receptet är beräknat för 4 personer
INGREDIENSER
400 g spaghetti
200 g kassler
3 dl ost, riven – exempelvis herrgård
5 dl mjölk
2 dl frysta ärtor
2 st vitlöksklyftor
2 msk mjöl
2 msk smör
Salt & Svartpeppar
TILLAGNING
- Hacka vitlöken fint och skär kasslern i små kuber.
- Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet när smöret är smält och späd därefter med mjölken under omrörning. Låt koka upp.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Fräs vitlöken och kasslern i en gryta.
- Blanda ner den rivna osten i såsen och rör tills osten smält. Häll såsen över kasslern. Späd eventuellt med mer mjölk om såsen är för tjock.
- Tillsätt ärtorna, svartpeppar och eventuellt vitlökspulver. Krydda, om det behövs, med salt (används kassler behövs nästan inget salt eftersom den är så salt själv). Låt småputtra något.
|



de senaste kommentarerna
No comments.