
Spaghetti Carbonara är verkligen är snabblagad rätt. Såsen skall egentligen inte kokas utan bara röras ihop med pastan. Jag gör ett undantag i min Carbonara eftersom jag tycker smakerna framhävs bättre när grädden får koka ihop med skinkan och vitlöken.
Receptet är beräknat för 2 personer
INGREDIENSER
1 pkt skivad skinka eller bacon (ca 140 g)
200 g spaghetti
2 st vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
4 st äggulor
Olivolja
Salt & Svartpeppar
TILLAGNING
- Koka upp spaghettin enligt anvisningarna.
- Hacka vitlöken fint och stek tillsammans med skinkan i lite olivolja.
- Blanda matlagningsgrädde och två äggulor tillsammans och tillsätt detta med skinkan. Salta, peppra och låt koka upp under omrörning (OBS: låt inte såsen koka för länge, då finns det risk för att gulan stelnar).
- Blanda spaghettin med såsen och servera pastan toppad med en äggula och lite färskmald svartpeppar.
|
de senaste kommentarerna
No comments.