
Chokladbollar är enkla att göra och goda att äta. Suveränt till kalaset eller fikastunden. Det skulle säkert vara gott att smaksätta chokladbollarna med lite rivet apelsinskal eller krossade nötter.








Receptet är beräknat för ca 25 st chokladbollar
INGREDIENSER
150 g margarin, rumstempererat
1 1/2 dl socker
2 msk vaniljsocker
3-4 msk kakao
4-5 dl havregryn
kokos eller pärlsocker till garnering
TILLAGNING
- Rör margarin, socker och vaniljsocker pösigt.
- Blanda i kakaon och rör tills du får en smet.
- Vänd ner havregryn och rör om tills allting är väl blandat.
- Rulla chokladbollar i valfri storlek för hand och vänd i kokos eller pärlsocker.
|

jag vill ha 😀
Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladbollar är personliga bak favoriten sedan barnsben.
Fin blogg förresten. 🙂
Såg väldigt gott ut, jag gör ofta chokladbollar. Men jag vill varna för margarin. Det är betydligt bättre att använda vanligt smör. Margarin tillverkas på ett konstigt sätt, med bland annat bensin, blekmedel och annat dårligt. Lämnar här en hemsida http://www.matfusket.com/kost/margarintillverkning/