
Caesarsallad passar perfekt en sen solig sommarkväll tillsammans med kycklingfiléer direkt från grillen och ett glas gott vitt vin! Är det inte grillväder går det lika bra att tillaga kycklingen i stekpannan eller i ugnen. Kycklingen kan naturligtvis bytas ut mot något annat, kanske skaldjur?


Receptet är beräknat för 4 personer
INGREDIENSER
400 g kycklingfilé
2 salladshuvuden romansallad (alt. annan grönsallad)
6 st skivor formfranska
1 ägg
1 dl olivolja
2 st sardeller
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 liten vitlöksklyfta
färsk parmesanost
salt & svartpeppar
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 200°. Skär bort kanterna från brödskivorna och skär brödet i cm tjocka kvadrater. Stek i lite olivolja och salt tills de fått färg och blivit knapriga. Låt svalna.
- Bryn kycklingfiléerna några minuter på varje sida i en het stekpanna, så att de får lite färg. Krydda med salt och peppar. När kycklingfiléerna fått färg, lägg dem i en ugnsfast form och tillaga dem i mitten av ugnen tills dess att de är genomstekta (ca 20minuter).
- Lägg ner ägget i sjudande vatten och låt ligga cirka 3 minuter. Ta upp och skölj tills det är kallt.
- Skölj salladen och riv grovt, fördela i tallrikar.
- Dela ägget och häll det i en matberedare. Blanda tills ägget är mosat helt. Lägg i sardellerna, senapen, vinägern och lite salt och peppar. Blanda igen. Häll i 1 dl olivolja i den fin stråle under blandning – tills dess att dressingen får en majonäsliknande konsistens. Krydda extra om det behövs.
- Skiva kycklingen fint och fördela över salladen. Häll över krutongerna och sist dressingen. Dekorera med skivad parmesan.
|
Det ser underbart gott ut! Hade gärna sett en bild på kycklingen också 🙂