|
Karins morotsmuffins

Receptet är beräknat för 24 små muffins
INGREDIENSER
4 ägg
1 1/2 dl rapsolja
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
6 dl rivna morötter
1 dl hasselnötter
1 1/2 tsk kanel
200 g philadephiaost
50 g smör, rumstempererat
2 msk vaniljsocker
florsocker
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och rapsolja luftigt. Ställ fram smöret så att det hinner bli mjukt. Hacka eller mal hasselnötterna fint.
- Blanda mjöl, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Rör i morötter och hasselnötter.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills dess att degen inte fastnar på provstickan.
- Rör ihop smöret, philadephiaosten, vaniljsockret och florsocker. Hur mycket florsocker du behöver beror på vilken konsistens du vill ha på garneringen (jag använde 1-2 dl).
- När muffinsarna har svalnat är det bara att garnera med glasyren.
Receptet kan också användas till att göra en morotskaka i en långpanna. Tiden i ugnen måste då förlängas och temperaturen ev. sänkas något så att kakan inte blir torr men ändå tillagad i mitten. |
Lämna gärna en kommentar!
|
de senaste kommentarerna
No comments.