|
Lingonlimpa
Kategorier: Bröd och skorpor
Etiketter: Bröd och skorpor | lingon
Kommentarer:

Receptet är beräknat för 1 limpa
INGREDIENSER
2 dl vatten
1 dl lingonsylt
1/2 dl olivolja
1/4 dl sirap
1/2 msk salt
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrö
1/2 pkt torrjäst
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
TILLAGNING
- Blanda varmt vatten med lingonsylt, olja, sirap, salt, linfrö och solrosfrön.
- Blanda torrjäst, mjöl och rågsikt i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i vätskan, lite i taget, tills en smet bildas. Låt jäsa under duk i en timme.
- Knåda degen lite löst och lägg i en smord brödform. Strössla över lite havregryn. Låt jäsa i 1 1/2 timme. Sätt på ugnen på 175° efter 1 timme.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
|
Lämna gärna en kommentar!
|
de senaste kommentarerna
No comments.