|
Lax med citrussallad
Kategorier: Fisk och skaldjur
Etiketter: chili | citron | fisk | sallad
Kommentarer:

Receptet är beräknat för 2 personer
INGREDIENSER
2 laxfiléer
1 dl matvete
1/2 påse bladspenat
1 st citron
1 röd chili
1 näve haricots verts
1 liten morot
1 vitlöksklyfta
lite smör
salt & peppar
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 225°. Skiva moroten i millimeter tjocka skivor och hacka vitlöken fint. Dela chilin i fjärdedelar, på längden och skiva två skivor av citronen (spara resten till salladen). Lägg en smörklick i en ugnsfast form tillsammans med vitlöken och sätt in i ugnen tills dess att smöret smält.
- Koka matvete enligt anvisningar. Medan vetet kokar, lägg i haricots verts och morötter i ugnsformen, rör om. Lägg laxfiléerna ovanpå grönsakerna och lägg två chililängder på varje filé. Toppa med en citronskiva. Sätt in i ugnen i ca 15 min, eller tills dess att fisken är tillagad.
- Blanda det färdiga matvetet med bladspenaten och pressa över citronsaft.
Servera gärna med citron/dill dressing. |
Lämna gärna en kommentar!
|
Så gott det ser ut. Tycker det går bra för dig utan ugn 🙂 Provade ditt julgodis med nötterna igår. Blev jättebra.
Tänkte på det där med träslev och ständigt rörande. Jag sabbade kola förra året så. Kanske är det min pappa gör…