Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Chiapudding

IMG_4684

För första gången har jag äntligen provat att äta Chiapudding. Jag tillagade den enligt Risentas recept och tycker det blev jättegott. Servera tillsammans med lite rårörda bär eller mangosås. Passar perfekt som frukost, mellanmål eller dessert!

Chiapudding (1-2 personer)

3 dl mjölk
3 msk chiafrön
2 krm vaniljsocker

Rör ihop alla ingredienser i en skål. Se till så att alla frön blandas med mjölken så att det inte finns några torra frön över ytan. Låt stå i kyl minst fyra timmar, men gärna över natten för att tillåta fröna att expandera. Rör gärna om efter halva tiden.

Mangosås

1 st mogen mango
1/2 tsk vaniljsocker
5 droppar citronsaft

Skala mangon och mixa mangoköttet med en stavmixer tills du har en slät sås. Rör i vaniljsocker och citronsaft.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Chiapudding

Leave a Reply to Sus