För första gången har jag äntligen provat att äta Chiapudding. Jag tillagade den enligt Risentas recept och tycker det blev jättegott. Servera tillsammans med lite rårörda bär eller mangosås. Passar perfekt som frukost, mellanmål eller dessert!
Chiapudding (1-2 personer)
3 dl mjölk
3 msk chiafrön
2 krm vaniljsocker
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Se till så att alla frön blandas med mjölken så att det inte finns några torra frön över ytan. Låt stå i kyl minst fyra timmar, men gärna över natten för att tillåta fröna att expandera. Rör gärna om efter halva tiden.
Mangosås
1 st mogen mango
1/2 tsk vaniljsocker
5 droppar citronsaft
Skala mangon och mixa mangoköttet med en stavmixer tills du har en slät sås. Rör i vaniljsocker och citronsaft.

Ummm ser gott o nyttigt ut
Mmm så gott 🙂
Mangosåsen lät god, kan tänka mig att den passar till desserter samt att frysa till sorbe