Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

toast skagen

IMG_7590

Här kommer mitt bästa recept på toast skagen – resultatet blir lika bra varje gång!

Toast skagen

2 dl räkor
1 dl Hellman’s majonnäs
1/2 röd lök
1 citron
1 msk fryst dill
1/2 msk riven pepparrot
färsk dill för dekoration
valfri rom som tillbehör
4 skivor formfranska

Skala räkorna och lägg dem i en skål. Om du använder räkor i lag låt dem rinna av och lägg dem på lite hushållspapper för att inte så mycket vätska ska rinna ut i skagenröran.

Hacka rödlöken fint och rör ihop räkor, dill, rödlök och majonnäs i skålen. Om du önskar annan konsistens på röran kan du variera mängden majonnäs enligt egen preferens.

Smaka av röran med pressad citron, riven pepparrot och lite svartpeppar.

Stek brödet i smör tills dess att de fått färg. Servera skagenröran på det smörstekta brödet tillsammans med rom, en citronklyfta och lite färsk dill.

 

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!