Jag tröttar aldrig på detta recept. Perfekt att bjuda på till nästa fikastund eller när du bara är sugen på något sött.
Ingredienser:
C:a 1 l blåbär
3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
175g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smält smör i en kastrull medan du rör ihop alla torra ingredienser i en skål. När smöret har smält, rör i det i de torra ingredienserna.
- Använd c:a 80% av pajdegen till att platta ut en pajbotten i en ugnsfast form. Spara resterande pajdeg till att strö över toppen av pajen. Använd en gaffel för att nagga pajdegen i pajformen innan blåbären tillsätts.
- Häll blåbären i pajformen och strö över resterande del av pajdegen jämnt över pajen.
- Grädda mitt i ungen i c:a 30 minuter eller tills dess att pajen fått fin ljusbrun färg och doftar gott.

de senaste kommentarerna