Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Vitlöksaioli

emmaskök1

Det enklaste och bästa receptet på aioli kommer här. Passar perfekt till skaldjur, fisksoppa, kött och hamburgare. Vitlöken kan naturligtvis bytas ut mot exempelvis chili, saffran eller färska örter. Smaklig måltid!

Ingredienser

1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
en nypa salt
1 ½ dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk persilja
1 tsk olivolja

Gör så här

Rör ihop äggula, senap och vinäger i en skål. 

Starta elvispen på medel till hög hastighet och vispa sakta (droppvis) i oljan i äggblandningen.

När all tjocknat (när oljan är slut) smaka av med salt.

Mortla vitlöksklyftorna tillsammans med olivolja och persilja. Rör ner detta i majonäsblandningen så har du en härligt välsmakande aioli!

Tips! Gör gärna aiolin en dag innan den ska ätas så smakar den ännu bättre. Förvaras i tätförsluten burk i kyl c:a en vecka.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Vitlöksaioli

Lämna gärna en kommentar!