Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Nyårsmeny 2012

Nyårsafton är snart här och jag vet att det är många som söker efter goda maträtter att laga till sig själv eller bjuda andra på. För vår del kommer vi förmodligen laga följande:

Fördrink: Louis Bouillot, ett prisvärt (99 kr) och gott mousserande vin.

Till förrätt blir det klassisk toast skagen med lite pepparrot i. Har ni inte provat skagen med pepparrot i tidigare måste ni verkligen göra det snart – ni kommer inte bli besvikna.

Till varmrätt blir det en favorit i repris, ugnsstekt oxfilé med svampsås och vitlöksfrästa champinjoner.

Till efterrätt blir det creme brulee på klassiskt vis eftersom jag fick en brännare i julklapp!

Hoppas er nyårsafton blir trevlig och att ni lagar något gott!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget Nyårsmeny 2012

Lämna gärna en kommentar!