
Nu var det riktigt länge sedan jag uppdaterade här så det är verkligen på tiden att det kommer lite nya recept. Igår lagade jag årets första, men definitivt inte sista, rabarber- och jordgubbspaj. Riktigt gott och en utmärkt dessert att bjuda på i sommartider. Servera med vaniljglass för bästa smak!
Rabarber- och jordgubbspaj
Receptet är beräknat för en normalstor pajform6 stjälkar rabarber
1 dl jordgubbsmarmelad
75g margarin + lite extra till stekning
1 dl vetemjöl
1/2 dl råsocker
HavregrynVärm ugnen till 200 grader.
Skala och skär rabarbern i cm-tjocka skivor. Stek dem i lite margarin i en kastrull. När de mjuknat något, ta av kastrullen från plattan och rör i jordgubbsmarmeladen.
Blanda ihop margarin, mjöl, socker och så mycket havregryn det behövs tills du får en smuldegsliknande konsistens.
Sprid ut rabarber- och jordgubbsblandningen i en pajform. Strössla över smulpajsdegen och avsluta med att strössla över lite råsocker.
Grädda pajen i mitten av ugnen i c:a 20 min så att den får lite färg. Servera ljummen tillsammans med kall vaniljglass.

Gjorde själv en liknande för någon vecka sedan, tips är att ringla lite sirap på degen innan gräddning så blir det lite härligt knäckigt och sött. Och kombon rabarber jordgubbar… yey! Riktigt roligt med ytterligare en ung matbloggare för övrigt! Vi verkar inte vara så där jättemånga.
Försöker att inte äta så mycket sötsaker men rabarberpaj slinker alltid ner! En klar favorit 🙂
Den här pajen verkar god!!får baka den med barnen någon dag!http://www.sportochspelkocken.se