Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Rabarber- och jordgubbspaj

20120618-194431.jpg

Nu var det riktigt länge sedan jag uppdaterade här så det är verkligen på tiden att det kommer lite nya recept. Igår lagade jag årets första, men definitivt inte sista, rabarber- och jordgubbspaj. Riktigt gott och en utmärkt dessert att bjuda på i sommartider. Servera med vaniljglass för bästa smak!

Rabarber- och jordgubbspaj
Receptet är beräknat för en normalstor pajform

6 stjälkar rabarber
1 dl jordgubbsmarmelad
75g margarin + lite extra till stekning
1 dl vetemjöl
1/2 dl råsocker
Havregryn

Värm ugnen till 200 grader.
Skala och skär rabarbern i cm-tjocka skivor. Stek dem i lite margarin i en kastrull. När de mjuknat något, ta av kastrullen från plattan och rör i jordgubbsmarmeladen.
Blanda ihop margarin, mjöl, socker och så mycket havregryn det behövs tills du får en smuldegsliknande konsistens.
Sprid ut rabarber- och jordgubbsblandningen i en pajform. Strössla över smulpajsdegen och avsluta med att strössla över lite råsocker.
Grädda pajen i mitten av ugnen i c:a 20 min så att den får lite färg. Servera ljummen tillsammans med kall vaniljglass.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Rabarber- och jordgubbspaj

Lämna gärna en kommentar!