Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Skillnaden mellan en lyckad och misslyckad majonnäs

20111028-192926.jpg

Många tycker det är svårt att göra egen majonnäs men egentligen är det väldigt enkelt! Ovan ser ni två stycken försök till en majonnäs som jag precis gjort. Den första blev misslyckad men den andra perfekt. På första försöket var jag för snabb med att hälla i oljan så den hann inte bli tjock. Problemet var att jag använde en stavmixer som inte nådde ner i botten på skålen. Andra försöket använde jag en vanlig visp och då blev det super! Nu ska jag förbereda resten för snart blir det en räksmörgås med hemmagjord majonnäs.

majonnäs

1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
2 krm salt
1/2 tsk vitpeppar
1 1/2 dl rapsolja

Rör ihop alla ingredienser förutom oljan. Under kraftig vispning, droppa i oljan – först bara några droppar så att du ser att gulan binder oljan. När det börjar tjockna tillsätt då mer olja men lite i taget!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

12 personer har kommenterat inlägget Skillnaden mellan en lyckad och misslyckad majonnäs

Lämna gärna en kommentar!