Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Gazpacho

Här kommer ett recept på en svindlande god gaspacho. Perfekt att mixa ihop en varm sommardag då det är både mättande och svalkande.

Jag är ju för tillfället i USA och då närmare bestämt i en mindre stad på väg mot Vancouver från Seattle. Lite bilder och tips från Seattle kommer i nästa inlägg!

Gazpacho med gurkblandning och krutonger
Receptet är beräknat för 6 personer

Gazpacho
600g tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
1/3 gurka
1 gul paprika
400ml krossade tomater (gärna med vitlökskryddning)
1 msk basilika
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
några droppar tabasco
salt & peppar

Krutonger
valfritt bröd
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Gurkblandning
1/3 gurka
1 msk olivolja
1 tsk dill

Värm ugnen till 175°. Koka upp vattnet med buljongtärningen i en kastrull så att träningen löses upp. Mixa resten av ingredienserna i en mixer, i omgångar om det behövs. Soppan ska vara helt slät. Blanda i buljongen i soppan och smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt två timmar.

Riv under tiden itu ett valfritt bröd i små munsbitar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Pressa i en vitlöksklyfta och krydda med lite salt och peppar. Blanda väl. Rosta i mitten av ugnen i 20-30 minuter tills dess att de blivit krispiga.

Medan krutongerna rostas kan du göra gurkblandningen. Hacka gurkan fint och lägg dem i en skål. Häll på oljan och dillen och blanda väl. Låt stå svalt tills dess att soppan är klar.

Servera gazpachon med gurkblandningen och krutonger.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Gazpacho

  • Per-Anders

    Gazpacho lärde jag mig äta när jag jobbade i Madrid en sommar för några år sedan.
    Den här kalla soppan är helt perfekt en het sommardag.
    Otroligt att grönsaker kan smaka så här gott. Nästan som en Bloody Mary utan sprit. :)

  • såå gott
    Jag har en annan god variant med avikado

  • Hei, i dag fant jeg din fine blogg når jeg skulle søke opp tips til vår Stockholmreise til uken…så fin blogg du har. Her vil jeg komme inn og lese mere, fine bilder og masse inspirasjon. Det hadde vært så fint om du hadde lyst til å legge igjen noen tips på bra spisesteder i Stockholm til vår tur…hilsner fra Wilhelmines blogg i Norge

Lämna gärna en kommentar!