Glad midsommar på er allihopa! Här kommer ett recept för dig som kanske vill prova något annorlunda på midsommarbordet – eller vid något annat tillfälle. Det här är en potatissallad som passar bra till alla sommarens härliga middagar – eller luncher också för den delen. Den är god till fisk, kallskuret, kyckling eller en grillad köttbit. Det är både enkelt och fräscht att göra en egen potatissallad och det blir oftast väldigt mycket godare eftersom du själv kan påverka kryddningen och innehållet. Grunden är egentligen endast kall kokt potatis och gräddfil – därefter smaksätter du som du vill!
Potatissallad
500g potatis
3 dl gräddfil (ev. mer om du gillar lösare potatissallad)
2 tomater
1 rödlök
4 skivor soltorkade tomater
1 näve ruccola/blandsallad
1 msk franska örter (herbes de provence)
ev. oliver om du gillar detSkrubba och koka potatisen tills den är genomkokt. Låt potatisen svalna helt innan du skär den i mindre bitar/tärningar.
Hacka tomater och lök i mindre bitar och soltorkade tomater i tunna strimlor. Skölj salladen och vänd ner alla grönsaker i potatisen. Häll över gräddfilen och kryddorna och rör om försiktigt så att du inte mosar potatisen.
Låt stå svalt någon timme så att kryddorna hinner ge potatissalladen smak.

Ser jättegott ut! Glad midsommar 🙂
Glad Midsommar till dig med, sparar receptet så att jag kan testa det