Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

små havrestubbar fyllda med kanelkokta äpplen

Nu är uppsatsen inlämnad och det har blivit sommarlov. Jag varvar ner och planerar inför USA-resan samt fingrar på min nya Assistent som jag fick i examenspresent! Än har jag inte använt den för jag vet inte riktigt vad jag ska baka. Jag bläddrar i kökböcker och funderar på bröd, tårtor eller bullar. Så fort jag har bestämt mig för vad jag ska prova kommer jag självklart lägga upp bilder och visa! Har ni några tips mottages det självklart! Tills dess bjuder jag på dessa ”äppelstubbar”. Äppelpaj är den godaste pajen att äta under sommarhalvåret enligt mig. Även om äpplena är sig lika kan pajerna varieras på oändligt många sätt vilket gör att i alla fall jag inte tröttnar på att äta dem. Den här gången lagade jag två små portionspajer med tre olika lager. En vanlig pajbotten, ett lager kanelkokta äpplen och ett lager smörfrästa havregryn. Servera dem tillsammans med iskall vaniljglass eller kesella vanilj – det blir garanterat inte en smula kvar på tallriken.

Äppelstubbar
Receptet ger två portionspajer

1 stort äpple, alt. två små
1 tsk kanel
4 msk strösocker
2 dl vatten
100g smör
1/2 – 1dl mjöl
1 dl havregryn

Skala och hacka äpplet i små kuber. Koka upp vatten, 2 msk socker, kanel och äpple. Låt sjuda till äpplena mjuknat.

Smält under tiden 50g smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet i det smälta smöret. Tillsätt ev. mer mjöl om degen är lös. Tryck ut degen i botten på två portionsformar med löstagbar kant.

Värm ugnen till 175°. Smält resten av smöret tillsammans med 2 msk socker och havregryn i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan när smöret smält och havregrynen fått lite färg.

Sila äpple-, kanel- och sockersåsen men spara såsen till servering. Fyll på äpplen i portionsformarna men spara gärna lite till servering. Toppa pajerna med havregrynsmassan.

Grädda i mitten av ungen i ca tio minuter. Låt pajerna svalna något innan servering. Häll såsen över pajerna och dekorera med de äpplen som finns kvar. Kesella vanilj smakar riktigt gott till!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

6 personer har kommenterat inlägget små havrestubbar fyllda med kanelkokta äpplen

Lämna gärna en kommentar!