Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

het tomatchutney

När jag var i Frankrike på utbyte blev jag flera gånger bjuden på indisk mat av några indiska studenter som bodde i samma hus som mig. Många gånger var det olika typer av risrätter, dosa och diverse olika chutneys som stod på menyn. För några helger sen lagade A och jag indiskt hemma. Vi köpte en färdig currykryddblandning i Hötorgshallen för ynka 10 kr och lagade en väldigt god kycklingrätt. Till den åt vi även hemlagad gurkraita, tomatchutney och naan. Hur gott som helst!

Jag måste dock varna känsliga läsare – denna chutney är väldigt stark så byt ut habaneron mot en bit vanlig chili om du föredrar en mildare variant.

Het tomatchutney

6 st tomater
1 gul lök
1/2 habanero
1 vitlöksklyfta
1 msk svarta senapsfrön
1/2 tsk spiskummin
2 msk socker
salt & peppar
olja

Hacka tomat, lök, vitlök och habanero fint och fräs alltsammans i lite olja i en kastrull på medelvärme tills tomaterna och löken mjuknat.

Tillsätt senapsfrö och spiskummin och låt chutneyn koka upp och puttra några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Låt svalna helt i kyl innan servering.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget het tomatchutney

Lämna gärna en kommentar!