Varma sommardagar är det sällan som någon maträtt slår den traditionella grekiska salladen. Den grekiska salladen har verkligen allt med både söta grönsaker och syrlig ost. Eftersom jag spenderar sommaren i USA och inte på någon Ö i medelhavet lagade jag den här salladen hemma istället.
Grekisk sallad
Receptet är beräknat för 2 personer1 kruka romansallad (eller liknande)
2 tomater
1 röd lök
1/3 gurka
1/2 grön paprika
oliver
1 förpackning fetaost
2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk torkad oreganoSkölj salladen och grönsakerna ordentligt. Strimla salladen i cm tjocka bitar och fördela den jämnt i två djupa tallrikar. Hacka tomaterna grovt och skiva paprika, gurka och lök tunt. Fördela ut grönsakerna över salladen.
Blanda oregano med olivolja och vinäger. Ringla detta över salladen och blanda om. Toppa salladen med en bit riktig fetaost och rikligt med oliver.

Mmm, grekisk sallad är en riktig favorit och den blir ju aldrig så god som när man får den i grekland på plats!
Ahh, perfekt! Får bli tilltugg till kvällens nötfärsbiffar!
/Kicki