Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

grekisk sallad

Varma sommardagar är det sällan som någon maträtt slår den traditionella grekiska salladen. Den grekiska salladen har verkligen allt med både söta grönsaker och syrlig ost. Eftersom jag spenderar sommaren i USA och inte på någon Ö i medelhavet lagade jag den här salladen hemma istället.

Grekisk sallad
Receptet är beräknat för 2 personer

1 kruka romansallad (eller liknande)
2 tomater
1 röd lök
1/3 gurka
1/2 grön paprika
oliver
1 förpackning fetaost
2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk torkad oregano

Skölj salladen och grönsakerna ordentligt. Strimla salladen i cm tjocka bitar och fördela den jämnt i två djupa tallrikar. Hacka tomaterna grovt och skiva paprika, gurka och lök tunt. Fördela ut grönsakerna över salladen.

Blanda oregano med olivolja och vinäger. Ringla detta över salladen och blanda om. Toppa salladen med en bit riktig fetaost och rikligt med oliver.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget grekisk sallad

Lämna gärna en kommentar!