Om det finns fler än jag där ute som gillar kinamat och speciellt då biff med champinjoner och bambuskott är detta recept ett måste att prova! Låt mig säga såhär: jag kommer inte behöva gå till en kinarestaurang för att äta detta igen nu när jag vet hur enkelt och gott det är att laga det själv. Visst, det kanske inte ser så inbjudande ut på bild eftersom det är en brun maträtt men gott är det. Jag får också ta och be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Jag har endast en vecka kvar av min utbildning så det har varit mycket att stå i. När skolan är slut blir det ett välförtjänt sommarlov – en roadtrip i USA (ska så klart uppdatera så mycket som möjligt från resan, mestadels i matväg ;)). Därefter väntar Stockholm och jobb.
Biff med champinjoner och bambuskott
Receptet är beräknat för 4 personer
200g ryggbiff
1 stor gul lök
1 burk skivade champinjoner
1 burk bambuskott
1 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
2 msk mjöl
1 msk olja
2 msk soja
3 msk ostronsås
4 dl + 3 msk vatten
Strimla biffen så tunt du kan och lägg den i en skål. Strö över mjölet och riv ner ingefäran. Häll på 3 msk vatten och rör om. Låt marinera minst en timme. Strimla under tiden den gula löken och riv vitlöken fint.
Hetta upp en djup stekpanna och stek biffen i oljan, sojan och den rivna vitlöken. Tillsätt den gula löken, vattnet, köttbuljongtärningen och ostronsåsen. Låt koka upp och puttra tills såsen tjocknar något. Rör i champinjoner och bambuskott. Låt allting koka ihop någon minut.
Servera tillsammans med ris och sambal olek.

Så gott :-), sparar receptet så att jag kan testa det
Jag har nästan sama favorit, kyckling med chanpinjoner och bambuskott. Kan man byta ut biffen mot kyckling?
Det tror jag funkar lika bra! Om du provar det får du gärna skriva hur det blev!
Ser riktigt gott ut! Och grattis till att du snart är klar med utbildningen. Ser framemot rapportering av roadtripen! Grymt ju!
Det såg smarrigt ut!!!
Det ser supersmarrigt ut! Hoppas att du får det härligt i USA! Kram Anna
Det var länge sedan jag gjorde något med bambuskott såå gott.
Så jättegott, är en stor favorit här hemma. Vi bytar ofta biffen mot kycklingfilé istället. Verkligen supergott, har lämnat receptet till många vänner och dom säger detsamma